Naslovnica Naslovnica dental centar mimica

Dobrodošli!

 

Besplatan pregled - bez obaveze

Radimo sa svima - djeca mala i "velika", trudnice i mame, svi koji se boje i ne boje (tate), oni koji ne žele danas jer sutra će biti bolje, oni koje su neki odbili, svi koji se teško odluče i oni koje nitko ne shvaća. Mlađi i stariji. Bolesniji i zdraviji. Svi koje boli zub - uvijek!

 

Surađujemo sa stručnjacima...

Zdravi, bijeli zubi san su svih nas.
Zašto bi to imali samo neki?
Sve usluge vezane uz zube možete naći kod nas.

 

Cjelovita briga o vašim zubima...

Kako bi mogli sve obaviti kod nas surađujemo sa kirurzima, ortodontima i parodontolozima.

 

"Ljudska vrsta ima samo jedno uistinu djelotvorno oružje, a to je smijeh. Kad smijeh krene u napad ništa mu ne može odoljeti."

Mark Twain

Ne dozvolite da vam neadekvatna briga o zubima pokvari osmjeh.

 

Ostale usluge

Udlage protiv hrkanja

Hrkanje je vibracija mekog nepca, kad donja čeljust padne unazad, te je zbog toga smanjen prostor za protok zraka. Da bi količina potrebnog zraka ostala ista, zrak mora prolaziti brže.

Hrkanje uzrokuje:

 • loš san uzrokovan hrkanjem,
 • umor tijekom dana,
 • nedostatk sna i odmora, uznemirenost osoba koje loše spavaju uz osobu koja hrče,
 • bolesti srca i krvotoka.

Hrkanje se može umanjiti nošenjem udlaga protiv hrkanja.

SILENSOR se sastoji od 2 prozirne udlage, po jedne za svaku čeljust. Donju čeljust drže spojnice u prethodno određenom položaju koje su učvršćene bočno za udlagu. Udlaga pomiče donju čeljust lagano prema naprijed i na taj način otvara dišne puteve čime se smanjuje hrkanje – buka izazvana vibracijama mekog nepca.

Udlaga se ne preporuča ako je disanje kroz nos blokirano ili otežano jer zbog svog krutog dizajna, otežava disanje na usta. Ne može se upotrijebiti kod bezubih pacijenata, ali ju je moguće pričvrstiti na djelomičnu protezu.Isprva pacijent može osjećati napetost prilikom prilikom nošenja udlage, ali taj osjećaj nelagode brzo nestaje. Pretilost i konzumacija alkoholnih pića smanjuju pozitivno djelovanje SILENSORa.

SILENSOR® se stavlja na zube prije spavanja. Imat ćete dobar, neometan san i zadovoljavajući odmor.

ZAHVALJUJUĆI SILENSORU VAŠI UKUĆANI I VI PONOVO ĆETE MIRNO SPAVATI!!!

Sportske udlage

Opasnost od nastanka ozljeda usta i zubi jako je povećana naročito u sportovima u kojima su udarci usmjereni u područje usta. Zubni štitnik najbolja je zaštita. Od sada ga možete izraditi u našoj ordinaciji.

Uloga štitnika je višestruka:

 • štiti zube i tkiva usta od izravnih ozljeda
 • ublažuje udarce u glavu i lice
 • smanjuje jačinu ozljede u predjelu vrata
 • ublažuje jake udarce koji bi mogli prouzročiti nesvjestice i potres mozga

UPUTE SPORTAŠIMA ZA NOŠENJE:

Čisti i oprani štitnik, stavite u čista i oprana usta.

Ne grizite ga.

Čuvajte ga u za to posebnoj kutiji i nosite ga sa sobom pri bavljenju sportom.

SPORTOVI u kojima se sportaši obavezuju na nošenje štitnika: boks, hokej, ragbi, američki nogomet, brdski biciklizam, borilački sportovi, košarka, rukomet.

Smanjivanje nesreća i prevencija trauma u sportu jedan je od zacrtanih ciljeva u strategiji očuvanja i unapređenja oralnog zdravlja pučanstva, prema rezoluciji "Strategija zdravlja".

Bruksizam

Bruksizam je nenamjerno, nesvjesno pretjerano škripanje i stiskanje zuba, koje stvara velike probleme osobama koje to rade, ali i njihovoj okolini. Sile koje tada djeluju na zube, desni i zglobove tri su puta veće nego prilikom žvakanja.

Postoje dvije vrste pokreta: škripanje, koje uključuje pokrete donje čeljusti i katkad može biti glasno, te nečujno stiskanje, kod kojeg nema pokreta donje čeljusti. U oba slučaja zubi se troše i postaju osjetljivi i jako lomljivi. Situacija se postupno pogoršava i može dovesti do gubitka zuba i potrebe za temeljitom protetskom rekonstrukcijom.

Budući da se gubi zagriz, mijenja se i fizionomija lica, a čeljusti teže približavaju, što pak dovodi do približavanja nosa i brade. Javljaju se bolovi u čeljusti, osjetljivost i umor mišića, glavobolje te bolovi u vratu i uhu. To je jedan od glavnih uzroka poremećaja čeljusnog zgloba.

Kako bi se sve te promjene prevenirale ili barem ublažile, treba na vrijeme potražiti pomoć stomatologa, koji će predložiti odgovarajuću terapiju.

Noćno škripanje može se ublažiti nošenjem udlage tijekom spavanja. Udlage su individualne i rade se prema situaciji u ustima. Ne smetaju pri disanju i spavanju. Omogućuju ugodniji san vama i onima kraj Vas!

Terapija Bioptron lampom

BIOPTRON je sustav svjetlosne terapije, medicinski uređaj za svjetlosnu terapiju sa specifičnom optičkom jedinicom koja emitira svjetlo slično onome dijelu elektromagnetskog spektra, koji prirodno proizvodi sunce, ali bez UV zračenja.

BIOPTRON sustav svjetlosne terapije odobren je kao medicinski uređaj po Direktivi 93/42/EEC.

Tri komponente života su kisik, voda i svjetlo. BIOPTRON svjetlosna terapija koristi sve tri.

Polarizirano svjetlo pojačava energetsko djelovanje stanične membrane, induciranje regenerativnih procesa i povećava apsorpciju kisika u tkiva tijela. Mitochondria (stanice proizvođači energije) proizvode više adenozina, što poboljšava stanični bioenergetski potencija.

Svjetlo prodre ne samo u kožu nego i u potkožna tkiva, direktno utječe na živčane završetke(živčani sustav) i krvne žile.Taj učinak nije ograničen samo na tretirano područje kože nego ima povoljan učinak na cijeli organizam zbog stanične lančane reakcije i tzv. sekundarne reakcije na cijelo tijelo. (poticanje metabolizma ) Organizam u cjelini doživljava terapijskih učinaka bez kontraindikacija ili poznate nepoželjne nuspojave.

BIOPTRON svjetlosna terapija može se koristiti i kao dodatni tretman za podršku uobičajenim medicinskim metodama i kao monoterapija za neke indikacije...

Bioptron u stomatologiji

Bioptron u stomatologiji se koristi za zacjeljivanje rana i obnavljanje tkiva (Medicinski odobreno u EU).

Tretiraju se rane nakon estrakcije (vađenja) zuba, nakon operacije (post-kirurške rane) nakon traume, ozljede (izbijanje zuba) a terapija pospješuje brže zacjeljivanje i obnavljanje tkiva i smanjuje bol.


Bolesti gingive i sluznice

Terapija se koristik kod:

GINGIVITISA - upala desni i recesija gingive. Terapija smanjuje crvenilo, krvarenje i obnavlja tkivo.

PARODENTITISA - bolesti parodonta su upale uz duboke parodontne džepove koje dovode do klimanja zuba terapija smanjuje upale u parodontnim džepovima, regenerira tkivo i kost.

AFTI - oštećenja sluznice. Terapija skraćuje vrijeme trajanja i smanjuje bol.

HERPES SIMPLEX (uglavnom labialis) - terapija značajno usporava razvoj herpesa, skraćuje vrijeme trajanja, ne javljaju se kraste, ne pucaju i ne krvare vezikule.Liječenje (uklanjanje) boli (Medicinski odobreno u EU)

Bioptron terapija ublažava bol i smanjuje intenzitet boli .Koristi se kod ortodonske terapije, vađenje zuba, kirurških zahvata i upala desni.

Skraćuje preiod trajanja boli i omogućuje pravilno četkanje nakon zahvata ili kod upala gingive.

Poboljšava funkciju (pravilno-dobro odgrizanje i žvakanje).

Poboljšava fleksibilnost mišića i zgloba (prilikom žvakanja).

Poboljšava kvalitetu sna.

Omogućava znatno smanjenje uzimanja sredstava protiv bolova.


Terapija nakon novih pomagala ili stomatoloških zahvata

Terapija se provodi nakon kirurških zahvata, za ubrzavanje regenerativnih procesa i zacijeljivanje, za smanjivanje oteklina i poboljšavanje održavanja tkiva.

Bioptron ublažava bolove i grčeve u mišićima, olakšava bol kod nošenja ortodonskih aparatića (zbog pomicanja zubi), usklađuje metaboličke procese, ojačava obrambeni sustav i pomaže kod privikavanja na novi protetski nadomjestak.

Bioptron terapija poboljšava mikrocirkulaciju i smanjuje bolove u zglobovima (čeljusni zglob).

Terapija bioptron lampom se koristi kod saniranja sluznice i bolova pri privikavanja na nove proteze.


Terapija se primjenjuje:

 • Akutni slučajevi: 2 x dnevno
 • Za kronične slučajeve: 1xdnevno ili 3 do 4 puta tjedno
 • Liječenje se razlikuje kod svakog pojedinca. Obično traje tri tjedna za promjenu strukture tkiva na staničnoj razini uz svakodnevno korištenje.

Prednosti BIOPTRON svjetlosne terapije:

 • Široki raspon primjene
 • Lako se upotrebljava
 • Vrijeme tretmana je kratko
 • Liječenje je bezbolno
 • Nema UV zračenja
 • Nema poznatih popratnih učinaka
 • Uređaj je proizveden u Švicarskoj

Stomatološki pacijenti sa posebnim potrebama

...su svi pacijenti koji zbog svog fizičkog ili mentalnog stanja trebaju drugačiji tretman kod liječnika.Najčešće su to osobe u invalidskim kolicima, osobe s težom ili lakšom mentalnom retardacijom ,te osobe s određenim kroničnim bolestima.


Zubi i anomalije zagriza

Kod djece s posebnim potrebama (ili odraslih) postoji više anomalija i patoloških stanja nego u općoj populaciji. Mnoga djeca se neprikladno hrane (zbog problema sa žvakanjem i gutanjem), povraćaju, uzimaju lijekove (neki lijekovi smanjuju lučenje sline na taj način povećavaju sklonost karijesu).


Stomatolog se mora prilagoditi djetetu

Pregledu djeteta s posebnim potrebama treba prethoditi uvid u kompletnu medicinsku dokumentaciju i da bi se dobio uvid u pacijentovo stanje. Kod mnoge se djece može uz malo truda postići dobra suradnja.

Katkad je ipak potrebna pomoć roditelja ili asistenta. Djeca s posebnim potrebama često imaju sklonost karijesu, pa u njih postoji povećana potreba za preventivnim djelovanjem. Ponekad dijete ne razumije važnost oralne higijene (autizam) ili nije u mogućnosti samo četkati zube (motoričke smetnje). Roditelj ili skrbnik mora preuzeti to zaduženje.


Stomatološki pregledi

Kontrolni pregledi prilagođavaju se potrebama djeteta. Prilikom svakog pregleda potrebno je provesti topikalnu fluoridaciju, po potrebi pečaćenje. Pacijentima s bruksizmom mogu se izraditi individualne akrilatne udlage. Osobe u invalidskim kolicima mogu nesmetano obavljati kontrole i tretmane kod stomatologa jer je pristup na stolicu omogućen.


Pošaljite nam upit

Slanjem ovog kontakt obrasca potvrđujete da prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravila o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.