Naslovnica Naslovnica dental centar mimica

Dobrodošli!

 

Besplatan pregled - bez obaveze

Radimo sa svima - djeca mala i "velika", trudnice i mame, svi koji se boje i ne boje (tate), oni koji ne žele danas jer sutra će biti bolje, oni koje su neki odbili, svi koji se teško odluče i oni koje nitko ne shvaća. Mlađi i stariji. Bolesniji i zdraviji. Svi koje boli zub - uvijek!

 

Surađujemo sa stručnjacima...

Zdravi, bijeli zubi san su svih nas.
Zašto bi to imali samo neki?
Sve usluge vezane uz zube možete naći kod nas.

 

Cjelovita briga o vašim zubima...

Kako bi mogli sve obaviti kod nas surađujemo sa kirurzima, ortodontima i parodontolozima.

 

"Ljudska vrsta ima samo jedno uistinu djelotvorno oružje, a to je smijeh. Kad smijeh krene u napad ništa mu ne može odoljeti."

Mark Twain

Ne dozvolite da vam neadekvatna briga o zubima pokvari osmjeh.

 

Strojna endodoncija

Strojna je endodoncija način čišćenja i širenja korijenskih kanala u kojem se osim ručnih instrumenata koriste strojni instrumenti za obradu kanala.

Postoji niz tehnika strojne endodoncije, a svaki proizvođač propisuje vlastiti protokol liječenja. Cilj je proširiti korijenski kanal, ukloniti ostatke pulpe i bakterijama inficirani dio dentinskog zida korijenskog kanala. Strojnim je instrumentima obrada korijenskih kanala brža, efikasnija i temeljitija od ručne obrade, a time i puno ugodnija za pacijenta.

U stomatološkoj ordinaciji Mimica koristimo tehniku strojne endodoncije Endo-EZE, cijenjenog američkog proizvođača.

Nakon prikazivanja ulaza u korijenske kanale određuje se duljina korijena s pomoću apekslokatora te strojnim instrumentima obrađuje korijenski kanal. Endo-EZE je takozvana oscilirajuća tehnika instrumentacije koja vrtnjom instrumenta od 30˚ u svaku stranu imitira rad ruke kod ručne obrade, ali neusporedivo brže i efikasnije čisti korijenski kanal. Protokol uključuje tri strojna instrumenta različitih dimenzija. Prije punjenja kanala se vrh korijena ručno obradi kako bi se osiguralo dobro nasjedanje gutaperke (materijala za punjenje korijenskih kanala).

Ova je tehnika:

  • sigurna – vrh strojnih instrumenata nema mogućnost probijanja dentinskog zida, a instrumenti pasivno leže u kanalu pa nema straha od loma
  • temeljita – rotacijom strojnog instrumenta uklanja se inficirani dentin sa svih stijenki korijenskog kanala pokretom iščetkavanja, za razliku od instrumenata koji se vrte puni krug i obrađuju samo središte kanala
  • minimalnoinvazivna – bez nepotrebnog i preobilnog gubitka dentinskog zida
  • ugodna – bezbolno i brzo završeno liječenje zuba