Naslovnica Naslovnica dental centar mimica

Dobrodošli!

 

Besplatan pregled - bez obaveze

Radimo sa svima - djeca mala i "velika", trudnice i mame, svi koji se boje i ne boje (tate), oni koji ne žele danas jer sutra će biti bolje, oni koje su neki odbili, svi koji se teško odluče i oni koje nitko ne shvaća. Mlađi i stariji. Bolesniji i zdraviji. Svi koje boli zub - uvijek!

 

Surađujemo sa stručnjacima...

Zdravi, bijeli zubi san su svih nas.
Zašto bi to imali samo neki?
Sve usluge vezane uz zube možete naći kod nas.

 

Cjelovita briga o vašim zubima...

Kako bi mogli sve obaviti kod nas surađujemo sa kirurzima, ortodontima i parodontolozima.

 

"Ljudska vrsta ima samo jedno uistinu djelotvorno oružje, a to je smijeh. Kad smijeh krene u napad ništa mu ne može odoljeti."

Mark Twain

Ne dozvolite da vam neadekvatna briga o zubima pokvari osmjeh.

 

Znanstveni članci

Matične stanice zamijenit će plombe i bušenje zuba

Prema najnovijim projekcijama, matične stanice uzimale bi se s korijena zuba i stavljale u očišćenu rupu u zubu. Plombe će postati prošlost.
Piše: Ivana Vašarević

Znanstvenici sa sveučilišta u Oregonu locirali su gen odgovoran za stvaranje zubne cakline koja se zbog štetnog utjecaja karijesa ne može sama obnoviti, prenosi Večernji list. Njihovo otkriće otvara mogućnost za nove stomatološke tretmane kojima bi se regenerirala caklina. Bolno bušenje zuba i plombe uskoro bi mogli postati prošlost. Sličnu studiju izradili su i stručnjaci u King’s College u Londonu. Nadaju se kako će uspjeti uzgojiti ameloblast, stanicu od koje se sastoji zubna caklina. U svojim istraživanjima koriste se matičnim stanicama koje se nalaze u umnjacima. Prema najnovijim projekcijama, matične stanice uzimale bi se s korijena zuba i stavljale u očišćenu rupu u zubu. Tako bi se obnovila i caklina. Znanstvenici rade i na uzgajanju cijelih novih zuba, ali i ojačavanju loše, porozne i nagrižene cakline.