Naslovnica Naslovnica dental centar mimica

Dobrodošli!

 

Besplatan pregled - bez obaveze

Radimo sa svima - djeca mala i "velika", trudnice i mame, svi koji se boje i ne boje (tate), oni koji ne žele danas jer sutra će biti bolje, oni koje su neki odbili, svi koji se teško odluče i oni koje nitko ne shvaća. Mlađi i stariji. Bolesniji i zdraviji. Svi koje boli zub - uvijek!

 

Surađujemo sa stručnjacima...

Zdravi, bijeli zubi san su svih nas.
Zašto bi to imali samo neki?
Sve usluge vezane uz zube možete naći kod nas.

 

Cjelovita briga o vašim zubima...

Kako bi mogli sve obaviti kod nas surađujemo sa kirurzima, ortodontima i parodontolozima.

 

"Ljudska vrsta ima samo jedno uistinu djelotvorno oružje, a to je smijeh. Kad smijeh krene u napad ništa mu ne može odoljeti."

Mark Twain

Ne dozvolite da vam neadekvatna briga o zubima pokvari osmjeh.

 

Implantati

Zubni implantati

Što su implantati? Implantati su nadomjesci zuba. Sastoje se od titanskih vijaka ugrađenih u čeljust i suprastrukture koja nadomješta izgubljeni zub. Nakon razdoblja prilagodbe, implantate koristimo kao vlastite zube.

Razlog za ugradnju implantata je nadomještanje zuba koji nedostaju. Nadomještanje implantatima odličan je način restauracije, kako zbog estetskih tako i zbog funkcionalnih razloga.

Komu su namijenjeni implantati? Implantati se mogu koristiti kod svih. Dobna granica za primjenu implantata ne postoji, te ih mogu dobiti svi zdravi pacijenti, uz opravdanu indikaciju i mogućnost provedbe zahvata. Osobito su pogodni za osobe kojima nedostaje jedan zub, a susjedni su zubi zdravi te se ugradnjom implantata sačuvaju od brušenja. Opsežniji nedostatak zuba također se može rekonstruirati uz pomoć implantata koji mogu nositi fiksnoprotetske radove (mostove) ili proteze.

Implantati su za sve kojima je narušena prirodna mogućnost žvakanja, estetski izgled ili govor.

Prednosti implantata:

  • Očuvanje prirodnih zuba - susjedni zubi sačuvani su od brušenja
  • Poboljšana funkcija - s implantatima se može kvalitetnije jesti i samopouzdano smijati
  • Manji gubitak koštanog tkiva – ugrađeni zubni implantat sprječava gubitak kosti
  • Estetika - profesionalno postavljen zubni implantat s krunom od bezmetalne keramike izgleda kao prirodni zub i osjeća se kao prirodni zub.

Postupak ugradnje implantata

Ugradnja implantata obavlja se uz lokalnu anesteziju u stomatološkoj ordinaciji. Prije same ugradnje implantata provjerava se zdravlje zuba i desni te cjelokupno zdravlje svakog pacijenta. Važno je pacijenta detaljno upoznati s daljnjom procedurom.

POSTUPAK Kirurg otvara sluznicu i specijalnim instrumentima priredi ležište za implantat u kosti u koji se ugradi titanski vijak - implantat. U nekim slučajevima radi se augmentacija - nadogradnja kosti - kako bi se dobila veća koštana masa oko implantata. Sluznica se šiva. Zahvat nije bolan i traje oko pola sata.

Nakon ugradnje slijedi razdoblje oporavka, tijekom kojeg implantat srasta s kosti (oseointegracija), što obično traje od 2 do 6 mjeseci. Nakon toga sluznica se otvara iznad implantata i stavlja abutment, gornji i vanjski dio implantata, koji služi kao nadogradnja zuba iznad zubnog mesa. On može biti od titana ili cirkona, ovisno o želji pacijenta. Na tako pripremljen implantat izrađuje se krunica.

Osim klasičnih implantata, postoje i tzv. mini implantati, namijenjeni retenciji totalnih proteza. Proteze su stabilnije, ugodnije za nošenje, a poboljšana je i funkcija.

Ugrađujući ih u samu kost, omogućujemo ljudima da se njima služe kao svojim prirodnim zubima. Na taj način isključujemo upotrebu klasičnih proteza ili brušenje susjednih zuba.

Metode kojima se ugrađuju implantati

Klasična ugradnja zubnih implantata

Klasična ugradnja zubnih implantata odvija se najčešće u 2 – 3 faze.

Prvo se izvadi zub, zatim se ugrađuje implantat i završno se izrađuje keramička kruna. Ovim načinom ostavlja se puno vrijeme za zacjeljivanje između faza. Cijelo vrijeme pacijent nosi privremene krunice..

Ubrzana ugradnja implantata (Immediate loaded implants)

Ubrzana ugradnja implantata koristi se kada se faze 2 i 3 odrađuju u nekoliko dana, ali postoje neki preduvjeti za zubne implantate koje treba ispitati prije zahvata.

Kada nedostaje više zuba, ugrađuje se više implantata te se bezubo područje rekonstruira mostovima, krunicama na implantatima.

Za restauriranje cijelog zubnog niza na implantatima postoji više metoda izvedbe:

Kombinirani rad implantata i proteze

Metoda kojom se implantatima i protezom nadomjeste svi zubi, a implantati vrše funkciju sidra za protezu, koja se može skidati i čistiti.

Proteze na implantatima su potpune proteze i mogu se izraditi za donju i gornju čeljust. Klasične proteze ne prijanjaju tako dobro kao ove.

Prednosti su proteze na implantatima što su stabilnije i bolje prianjaju, manje ometaju u govoru, lakše se konzumira hrana i pacijent ima prirodniji osjećaj u ustima.

Postupak za protezu na implantatima

Prije ugradnje implantata napravi se detaljan pregled i dijagnostika. Za izradu proteze na implantatima potrebno je ugraditi manje implantata nego za izradu fiksnoga rada. Srastanje implantata traje 2-6 mjeseci, nakon čega slijedi izrada proteze na zubnim implantatima.

Kombinirani rad implantata i mostova

Metoda kojom se implantatima i keramičkim mostom nadomjeste svi zubi. Implantati imaju ulogu korijena zuba i na njima se nadograđuje fiksni most.

Fiksni most na zubnim implantatima. Fiksni most na implantatima je kao da imate vlastite zube. Može se ugraditi i na donju i na gornju čeljust.

Prednosti mosta na implantatima su što mostovi izgledaju kao prirodni novi zubi, ne smetaju u govoru, pacijent nema brige s pomicanjem zuba i ima prirodan osjećaj u ustima.

Postupak za fiksni most na implantatima. Nakon oseointegracije implantata uzima se otisak na implantatima i u zubotehničkom laboratoriju izrađuje most. Most se cemetira ili vijcima pričvrsti na nadogradnje implantata.

Nakon završetka rada

Veoma je važna redovita njega i kontrola zuba.

Ako se zubi uredno čiste i njeguju nakon zahvata, proces zacjeljivanja prolazi bez boli i komplikacija.

Briga o higijeni usne šupljine i redoviti pregledi kod zubara važni su za dugotrajnost implantata.

Mi u ordinaciji ugrađujemo nekoliko vrsta implantata.


Nobel Biocare

NOBEL BIOCARE Nobel Biocare nudi sveobuhvatan niz inovativnih, znanstvenih stomatoloških rješenja, te nudi opsežan asortiman dentalnih implantata za sve indikacije. Implantati su dostupni u svim dimenzijama, uključujući mala promjera i kratke dužine. Svaki nudi iznimnu lakoću korištenja, svestranost i sigurnost. Više od dvadeset godina, Nobel Biocare dentalni implantati su proizvedeni od kemijski nepromijenjene varijanti komercijalno čistog titana, za iznimnu snagu i izdržljivost.

Nobel Biocare Implantat asortiman uključuje sustave NobelActive, NobelReplace, NobelSpeedy i Brånemark sustav.

Proizvođač nudi 10-godišnju garanciju na materijal i garantira odsutnost bilo kakvih defekata materijala ili loma. Garanciju je moguće ostvariti samo ako su korišteni originalni Nobel Biocare dijelovi.

Provjera autentičnosti Nobel IMPLANTATA moguća je uz korištenje koda pojedinog implantata.

Možete provjeriti svaki proizvod proizveden NobelProcera U posljednjih 12 mjeseci. Samo unesite ime datoteke u Nobel sustav.

Nobel Procera CAD/CAM je jedinstveni sustav koji svojom kvalitetom zadovoljava sve vaše potrebe. To je sigurna, potpuna usluga i garantira dugotrajnost, sigurnost i kvalitetu.


Straumann

STRAUMANN Švicarski implantološki sustav jedan je od najkvalitetnijih na tržištu i nudi 10-godišnju garanciju na materijal ako se koriste originalni dijelovi Straumann.

Koristeći Straumann implantat i Straumann Abutment (dio koji "nosi" protetsku suprastrukturu) proizvođač nudi 10-godišnju garanciju na materijal i garantira odsutnost bilo kakvih defekata materijala ili loma. Garanciju je moguće ostvariti samo ako su korišteni originalni Straumann dijelovi izrađeni od legure titana Ti6Al4V, koji su potvrđeni serijskim brojem i knjižicom o implantatu i koje svaki naš pacijent dobiva. Stoga, treba biti oprezan pri ugradnji implantata, jer nisu svi implantati jednaki i postoje brojne kopije sumnjive i neprovjerene kvalitete.

Mnogi cijenom povoljniji proizvođači dentalnih implantata samo kopiraju osnovni dizajn poznatih proizvođača iz Europe i Amerike koristeći nepoznate materijale u izradi u njihovim dalekoistočnim tvornicama. Većina takvih implantata prepakirava se u Njemačkoj ili drugim europskim zemljama kako bi se zadovoljili minimalni zakonski kriteriji za prodaju na teritoriju EU.

Straumann jedini nudi online provjeru serijskog broja ugrađenih komponenti (LOT i REF) s centralnom bazom podataka u Švicarskoj.


Mis Seven

MIS SEVEN novi je spiralni implantat koničnog oblika. Dugogodišnje iskustvo u implatologiji ukazalo je na potrebu da svaki novi korisnik MIS sustava može od samog početka ostvariti ne samo kliničke prednosti ovog naprednog sustava, već i financijske pogodnosti koje su sastavni dio MIS implantata. MIS implantat je inžinjerska, dentalna i ekonomska inovacija.

MIS SEVEN je spiralni implantat s unutrašnjom heksagonalnom vezom koja osigurava siguran dosjed abutmenta na implantat, otpornost prema postraničnim silama, i odlične estetske rezultate.

Dizajn dvostrukih navoja poboljšava vezu između kosti i implantata pojačavajui oseointegraciju za dugotrajni klinički uspijeh.

Svojim koničnim oblikom u obliku korijena i jedinstvenim dizajnom osigurava stabilnost i nudi najbolji izbor za širok raspon kliničkih slučajeva. Zatupljen vrh pogoduje sigurnijoj implataciji i tehnikama podizanja dna maksilarnog sinusa.


Pošaljite nam upit

Slanjem ovog kontakt obrasca potvrđujete da prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravila o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.